Nieuws & Evenementen

"Volg ons en ontvang alle nieuwtjes over Stichting Morkiswa".

 

Vanaf de start van de covid pandemie is ook in Uganda al het onderwijs gesloten. Hierdoor zijn meer dan 400 leerlingen afgesloten van onderwijs. Afstandsonderwijs bestaat er niet. Kinderen in de leeftijd van ongeveer 12 tot 20 jaar zitten thuis. Veel ouders zijn werkeloos geworden. Veel tienermeisjes zijn zwanger geworden of zijn door omstandigheden gaan trouwen. Onderwijs is ècht een must! Zacht gezegd hebben meisjes als kwetsbare groep daar het meeste last van. Sinds 15 oktober zijn de eindexamen studenten weer op school om hun examen te kunnen doen, ondanks de achterstanden. Het examen vindt eind november plaats.

Enkele leerlingen vertellen hun verhaal. De verhalen zijn te lezen op de

website van de school

Doneer om onze studenten te helpen! 
Klik op deze link met onderwerp: Covid-19 MCSI.
Jij kunt het verschil maken voor die leerlingen die geen schoolgeld kunnen betalen! 

Sanitaire voorzieningen voor de meisjes en jongens 2021

Sanitair project voor de meisjes en jongens afdeling.

Ondanks problemen en beperkingen door Covid, de school was gesloten in de periode maart 2020 t/m 3 januari 2022, is het sanitair project gereedgekomen.

De opzet was om het verbeteren van de sanitaire voorzieningen voor zowel de meisjes als de jongens. Toiletten, douches en wasruimtes zijn sterk verbeterd vergeleken met de oude situatie.

Wilde Ganzen heeft de aanvraag goedgekeurd onder nummer P2020.0610 en een substantiële bijdrage geleverd aan de financiële middelen om de sanitaire aanpassingen te kunnen realiseren.

De VAT Foundation en de Gemeente Deventer hebben ook bijgedragen aan het tot stand komen van dit project.

Foto's van het project

 

Lees meer

Meisjes slaapzaal

Meisjes slaapzaal

De meisjes slaapzaal is eind 2019 en aan het begin 2020 tot stand gekomen. Dankzij de sponsoren en de bijdrage van Wilde Ganzen hebben we een mooi gebouw kunnen plaatsen waar de meisjes meer privacy hebben en veiliger kunnen slapen. Stap voor stap wordt de school zichtbaar, maar er blijft veel te doen en te verbeteren.

Lees meer

Het ontstaan van Morkiswa Community Skilling Institute

Rosemary en Francis Okech, beiden man en vrouw en beiden leiden ze het Morkiswa Community Skilling Institute. Lees hier het indrukwekkende en ontroerende verhaal, opgetekend door Wies kalsbeek :Ik gun iedereen zo'n iemand!

Met dank aan ToolsToWork.

Naar de website van Morkiswa Community Skilling Institute

Lees meer

De dining hall

Het bestuur van Stichting Morkiswa heeft eind 2017 een bezoek gebracht aan het MCSI in Tororo.
Voornaamste doel was om te zien of de vooraf gemaakte plannen opgepakt zijn en aan een
uitvoering gewerkt kan gaan worden. <meer>

Klik op: foto impressie van de ontwikkelingen.

 

Don’t wait for your future, work on it. Today!

Lees meer

Studenten

Studenten

We hebben uit Uganda berichten van studenten ontvangen. Deze week publiceren we het eerste bericht van Ronald:

Morkiswa Students Voices, Ronald

I am known by the names, Musalosalo Ronald, a welding student at Morkiswa Community Skilling institute. I come Busia District, 50km away from the institute. My uncle who works abroad was told of this school on email and when he returned to Uganda he came with me to see the school. We met the Director, Mr. Francis Okech, who gave us a very warm welcome. After taking us through the school, we saw that I could do my welding training in the institute, since there are welding machines and electricity in a large workshop.

Lees meer

Dining hall

Dining hall

De muren van de dining hall staan en er wordt nu aan het dak gewerkt.

Lees meer

Nieuwe website stichting Morkiswa

Nieuwe website stichting Morkiswa

Het heeft even geduurd maar we zijn trots om te vermelden dat stichting Morkiswa een gloednieuwe website heeft. Vanaf nu zullen er hier maandelijks nieuws en updates te lezen zijn over de stichting.

Lees meer

Elektriciteit voor de werkplaats

Elektriciteit voor de werkplaats

Het officiële elektriciteitsbedrijf T&T heeft een aftakking gemaakt van de 11 kVolt leiding langs de weg en een transformator geplaatst die de hoogspanning omzet in 230 Volt en 380 Volt. Dankzij een donatie van de familie Vat heeft dit project kunnen plaatsvinden.

Lees meer

Auto voor praktijk lessen beschikbaar gesteld!

Auto voor praktijk lessen beschikbaar gesteld!

Voor de afdeling autotechniek is het kunnen sleutelen aan een auto van essentiële waarde. In samenspraak met het garagebedrijf New Expert Motors , is een oude Toyota aangeschaft. De samenwerking heeft ook geleid tot het verzamelen van instructiematerialen. Het management van de garage geeft leerlingen van de school de gelegenheid om stage te lopen, een ontwikkeling die begin 2016 is opgestart. Een prima stimulans voor de leerlingen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief door ons een mailtje te sturen.

Cookies


Stichting Morkiswa © 2018, All rights Reserved.